sobota 22. října 2016

Krémové dýně



Myslela jsem, že už žádné nové háčkované dýně nepotřebuji, ale znáte to. Sedíte večer u televize a máte chuť uháčkovat něco rychlého. Ideálně něco, na co není v konečné fázi třeba vyndavat šicí stroj.
 
 



Dýně jsou na takový projekt ideální, jenom jsem musela vyběhnout na zahradu pro pár větviček, v přebytkovém koši najít nějaký zbytek bavlny a mohla jsem začít.
 
 

 
 
Háčkovala jsem z krémové Paris. Paris je na dýně ideální, tak akorát silná a líbí se mi ten měkký, ale bavlněný finish. Mám Paris pro tu měkkost moc ráda, nádherně se s ní háčkuje, ale tím, jak je silnější, nemůžu pro ní vždy najít vhodné uplatnění. Zatím se mi nejvíce osvědčila na košíky. Dělala jsem z ní i dečky a polštáře, ale ve výsledku jsem s nimi nebyla až tak spokojená.
 
Co vy a Paris, na co ji nejraději používáte?  Pokud tedy používáte :)
 
 

 
Hezký víkend.
 
Já jdu na další háčkování, musím využít toho, že mě to zase chytlo :)

neděle 16. října 2016

Háčkovaná podnožka



Poslední dobou se opět vracím k háčku a dokonce se mi i daří některé věci dokončit :)
 
Naposled to byla tato háčkovaná podnožka. Před lety jsem dělala pletenou verzi, ale moc dlouho nám nevydržela hezká, tak doufám, že to s touto dopadne lépe.

 
Háčkovala jsem z polosloupků, klasicky do kruhu. Původně jsem nechtěla, aby bylo vidět to přidávání a v každé řadě jsem přidávala na jiném místě, ale pak mě přestalo bavit to neustálé počítání, tak se páralo. Nakonec se mi ten efekt, který vytváří pravidelné přidávání líbí.
 
 

 
 Podnožka je naplněna molitanovou drtí, což se zatím zdá jako dobrá volba, protože krásně drží tvar.
 
 


Přeji hezkou neděli. U nás je opravdu podzimně, tak si asi uděláme pohodový den doma.
Jana